Renovera badrum

Renovera badrum Att tänka på Kostnad Material Inreda badrum ROT-avdrag Pool-hygien

Inreda badrum

Att renovera badrum har blivit mycket populärt på senare år tack vare det stora antalet TV-program och tidningar som ger inspiration och tips. Det förmånliga ROT-avdraget gör också sitt till.

Vid alla typer av renoveringar i hemmet är det viktigt att man tänker igenom projektet ordentligt så man är säker på sina val innan arbetet påbörjas. Det är viktigt att söka inspiration och bestämma sig för vad det är man vill ha innan man tar in offerter. Ska badrummet byggas ut? Ska ett badkar installeras eller endast dusch? Kanske vill du ha golvvärme? Sådant måste du vara klar över när du ber om offert för att få ett riktigt pris.

Försök rita upp hur du tänkt att badrummet ska se ut när det är klart. Ta med alla inredningsdetaljer, inklusive tvättställ och tvättmaskin. Med skissen som underlag blir det enklare att få en korrekt beräknad offert. Det underlättar även arbetet för hantverkarna. Om entreprenören råder dig att ändra på något av tekniska eller andra orsaker är det viktigt att uppdatera ritningen med ändringarna så att det inte uppstår missförstånd.

När själva renoveringsarbetet startas ska det inte finnas några tveksamheter kring hur det nya badrummet skall utformas. Om något skulle behöva ändras i ett senare skede innebär det mycket extraarbete med ökade kostnader som resultat.

Badrumsrenovering tillhör de större ingreppen man kan ta sig an i ett hem. Ta därför god tid på dig vid val av färger och material. Försök välja sådant som du vet att du kommer att trivas med i många år framöver. Vet du att du kommer att sälja huset inom en snar framtid är det bäst att fokusera på något folk i allmänhet kan tänkas uppskatta snarare än egen smak.

Välj inredning av hög kvalitet även om det kostar lite mer. Om du köper riktigt billig inredning riskerar du merkostnader senare ifall materialen inte håller måttet.

Detaljer som gör skillnad

För att ge badrummet en extra snygg finish kan man med fördel använda sig av duschväggar eller spegar med detaljer i frostat glas. Et bra alternativ till "riktigt" frostat glas är att välja en frostad fönsterfilm. Det gör att man i efterhand kan ångra sig och byta ut mönstret eller motivet.